ylapalkki

Fysioterapia

Hoitoa ja hyvinvointia

Fysioterapialla hoidetaan kehon kipu- ja jännitystiloja, vahvistetaan ja venytetään lihaksia sekä lisätään nivelten ja nikamien liikkuvuutta. Fysioterapeutti on ihmisen kehon toiminnan ja liikkumisen ammattilainen.

Miksi fysioterapiaa?

Meille kaikille voi vähitellen juurtua vääriä työasentoja, liikeratoja tai tapoja käyttää kehoa. Jotkin lihaksemme rasittuvat liikaa ja yksipuolisesti, jotkut lihakset taas eivät työskentele riittävästi. Tällöin keho voi oireilla monin tavoin esimerkiksi kipuina, särkyinä ja kireyksinä. Raajat voivat myös puutua tai niihin voi tulla jännetulehduksia. Fysioterapeutti hoitaa kipua ja särkyä sekä opettaa kehon taloudellisempaa käyttöä. Fysioterapia on olennainen osa vammoista tai leikkauksista toipumista ja kuntoutusta. Ikääntyneemmällä väestöllä toimintakyvyn ylläpidossa fysioterapialla on keskeinen rooli. Fysioterapiasta on hyötyä myös urheilijoilla osana monipuolisempaa ja turvallisempaa harjoittelua, joka ehkäisee ennalta vammojen syntyä sekä nopeuttaa niistä palautumista.

Miten hoidetaan?

Fysioterapia on yksilöllistä ja hoitosuunnitelma tehdään kullekin asiakkaalle alkututkimuksen perusteella. Tyypillisiä hoitomuotoja ovat muun muassa lämpö-, kylmä- ja sähkökipuhoidot. Manuaalisiin hoitoihin kuuluvat puolestaan hieronta, liikehoidot, lihastasapainokartoitukset, asennonohjaus, rentoutukset, nikamien mobilisoinnit, venytyshoidot, terapeuttinen harjoittelu, lihaskalvojen käsittelyt ja liikkuvuusharjoitukset. Teippaus on hyvä apu fysioterapian tukena.

Milloin fysioterapia ei sovellu?

Jotkut sairaudet, lääkitykset tai allergiat voivat estää fysioterapian tehokkaan toteutuksen. Henkilökuntamme vastaa ongelmiasi koskeviin kysymyksin luottamuksellisesti joko puhelimitse tai sähköpostilla. Tarvittaessa konsultoimme lääkäreitä tai muita asiantuntijoita.